Courgette confituur

geplaatst in: Gerechten, lunch, tussendoortjes | 0

Courgette confituur

Elk jaar opnieuw is het een hele uitdaging om die vele courgettes te verwerken. Elk jaar opnieuw weet ik toch wel geslaagde receptjes te vinden. Zelf heb ik het een beetje aangepast naar een iets ‘gezondere variant’

voor 3 à 4 potjes:

  • 500 g gele courgette (in stukjes, met schil) (als de courgette heel groot is, verwijder dan de pitjes)
  • 450 g vruchtvlees van sinaasappels  (ongeveer 6 flinke sinaasappels)
  • 2 dobbelstenen gember (in kleine stukjes)
  • 35 -40 ml sap van 1 citroen
  • 22 gram konfitura ( biologisch geleermiddel te krijgen om confituur te maken )
  • 300 gram kokosbloesemsuiker

Daar gaan we met die courgettes:

Voeg 22 gram konfitura al roerend toe aan de gele courgettes (in stukjes met schil), de 450 gram vruchtvlees van sinaasappels en 2 dobbelstenen gember (in kleine stukjes) in een ruime kookpot. Voeg hier het citroensap aan toe en naar smaak 300 gram droog zoetmiddel. Breng het geheel al roerend aan de kook gedurende 3 minuten en blijf roeren. Na deze kooksessie tovert u de mixer boven. Maak alles egaal. Daarna de hete massa direct tot aan de rand afvullen in een voorverwarmd en droog potje. Met een twist off deksel sluiten en ongeveer 5 minuten op zijn kop zetten zodat het vacuüm trekt.