Een maand zonder alcohol

geplaatst in: Dranken, gewichtsverlies | 0

Een maand zonder alcohol

Tip 1: Geen rood, geen wit, maar groen

Uit eigen ervaring weet ik dat ontwijnen soms best lastig kan zijn. Onder sociale druk wil je nog wel eens bezwijken voor de verleiding en als je een rotdag hebt gehad, dan smaakt een drankje op de bank echt wel lekker. Daarom is mijn tip om vooral te delen dat je bent gestopt met drinken. In het begin liet ik vrienden van tevoren weten dat ik wel gezellig op bezoek kwam, maar geen wijn wilde drinken zoals ze van me gewend waren. Je vermijdt dan de vraag of je witte of rode wijn wilt drinken…je neemt gewoon groene thee!

Tip 2: Beloon jezelf

Deze tip geef ik eigenlijk bij alles. Vergeet jezelf niet te belonen als je jouw doel hebt bereikt. Beloof jezelf een mooi kledingstuk, een leuke film, een mooie bos bloemen of iets anders waar je blij van wordt. De beloning van alcohol heb jij niet nodig.

Tip 3: Doe het samen

Oude patronen kunnen hardnekkig zijn. Ga dus op zoek naar een coach bij jou in de buurt die je helpt om gezonder te leven en als je zonder alcohol verder wilt. Bij afkicken van een wijntje kan ik je niet helpen maar wel met het aanleren van een gezondere levensstijl, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.