de sleutel ligt in de natuur

Op midzomernacht, de nacht waarop elke heks wacht!

Ben jij bijgelovig?

 Ik kan niet zeker zeggen dat ik bijgelovig ben, maar ik ben op vrijdag de 13de altijd wat meer op mijn hoede.  Ik ga die ladder ook altijd uit de weg.  Misschien toch beetje bijgelovig 😏.

Ook de viering van midzomernacht gaat gepaard met heel wat bijgeloof.  Zo was men overtuigd dat de planten die men plukte op midzmernacht een geneeskrachige en magische eigenschap kregen.  In mijn tuin zal je alvast 1 heks (zo noemt men herboriste toch vaak 🤣) zien plukken op midzomernacht, of toch in de vooravond ervan.    Je weet maar nooit dat mijn boeketjes nog meer kunnen betekenen.  Want vaak als woorden tekort schieten nemen we vaak bloemen in de plaats.  

Ik heb alvast mijn  nieuwe hobby ontdekt. 

Ik kom helemaal tot rust terwijl ik op een creatieve manier bezig ben met jullie boeketjes te schikken. In de kleurrijke oase van mijn tuin vergeet ik even de tijd.   Moet je zeker ook eens overwegen!

Houdt u ook van bloemen en gezelligheid?

In onze prarietuin valt heel wat de beleven: de bijen die in rond zoemen, vrolijke bloemen met hun geuren en kleuren, vlinders die fier hun kunsten laten zien.  Benieuwd om dit live te bekijken. Bekijk het filmpje van vlam:  Filmpje vlam prarietuin

Heb je zelf geen tuin of wil je gewoon eens van een andere tuin genieten, dat kan op onze openpluktuindagen. Een toegangsticket inculsief 1 gratis drankje kan je  hier vooraf kopen.   

Maar wil je een mooi landschapsboeket mee naar huis dan kan dat.  Het team van Evygoesnature helpen jou een mooi boeket samen te stellen.  Het enige wat jij dient mee te brengen is eventueel vaas of emmer om jouw vers geplukt boeket in mee te transporteren.  Wil jij jouw toegangsticket inculsief 1 gratis drankje + boeket bloemen al verzilveren dan kan dat hier !

 

Beleef onze workshops!

Elke plukdag zijn er ook events/workshops/demonstraties voorzien.  Zo is er regelmatig een bloemschikcursus, workshops rond kruiden en gezonde voeding en nog zoveel meer.  Volg onze  hier onze eventpagina voor de laatste nieuwtjes.

 

In plukseizoen boeketten in de winkel

Breng met onze landelijke boeketten den nodige sfeer bij uw thuis.  Tijdens het plukseizoen kan u wekelijks een boeketje kopen in onze winkel. 

Reserveer gerust hier  reeds jouw boeket!  Want op = op.  

 

Openingsuren van onze winkel

do 17-20u |  vrij 14-18u | za 13-17u

Maar wil je een boeket op maat voor een speciale gelegenheid dan overleggen wij graag met u over de mogelijkheden.

Wil je al eens kennis maken met onze tuin: neem hier een kijkje

 

Ik verklap je een heerlijk receptje met bloemen uit mijn tuin: Vinaigre de fleur

 

👉 Meng een 20 tal bloemen van Monarda (Bergamot) en voeg er ook de blaadjes aantoe

👉 500ml niet-gepasturiseerde appelazijn

👉 Gebruik een weckpot (steriliseer deze even in de oven): uit ervaring weet ik dat de zuren uit de azijn metaal op den duur aantasten en je dus beter geen metalen deksel gebruikt!

👉 Trek de bloemblaadjes voorzichtig af en plet ze een beetje met een vijzel, idem kneus een klein beetje de stengelblaadjes

👉 Vul de weckpot met de bloemen en de blaadjes

👉 Doe de azijn erbij, sluit de pot netjes af en laat paar dagen trekken op een donkere koelere plaats.  Hoe langer je deze delicatesse kan laten staan om te trekken, hoe aromatischer van smaak deze zal zijn.  

👉 Proef de azijn en als deze naar wens is, haal de azijn door de zeef om de bloem- en stengelblaadjes te filteren.  Vang de azijn op in een leuk schenkflesje en gebruiken maar!

👉 Tip voor langer gebruik: bewaar je azijn op een donkere koele plaats.

👉 Houdbaarheid: ongeveer 1 jaar

 

Waarom de bergamotplant?  Deze bloeit de hele zomer en ruikt heerlijk.  Zowel de blaadjes en bloemen zijn eetbaar.  Afhankelijk van de kleur hebben de bloemen andere smaak: de ene eerder peperig of meer munt, de andere dan weer meer citrusachtig.

Bij de citrusachtige variant kan je gerust ook wat citroenverbena aan de azijn toevoegen.