fbpx


de sleutel ligt in de natuur


Mini-herboristencursus

0
kruidentuin
Category
Workshop
Date
2021-05-20 19:00

Laagdrempelige en boeiende vierdelige reeks om zelf producten te leren maken op basis van kruiden en planten. Naast de theorie over werking en gebruik, krijg je ook tips om kleine kwaaltjes te verhelpen en is er de nodige ruimte voor praktijk. Leer o.a. gelules, tinctuur, en dagcrème maken. Maar ook siropen, maceraten en shampoo komen aan bod.

Wil jij graag zelf producten maken op natuurlijke basis? Grijp je ook liever terug naar de natuur? Dan is deze minireeks zeker iets voor jou.

Les 1: de basis: Hoe kunnen kruiden jou de beste ondersteuning geven bij kwaaltjes? Leer hoe de werking van een kruid wordt bepaald door het samenspel van de verschillende inhoudsstoffen. Ontdek hoe inhoudsstoffen van een kruid bepalen welke soort bereiding het meest geschikt is. Naast de nodige theorie is er ook praktijk. Deze les maak je gelules (bv. kurkuma of mariadistel) en een tinctuur om mee naar huis te nemen.

Les 2: Olie: Bekijk de wondere wereld van maceraten en etherische olie. Maceraten behoren tot de basisoliën en zijn een belangrijk ingrediënt in huid- en massageoliën en andere cosmetische preparaten zoals zalven en crèmes. Daarna maak je kennis met een paar belangrijke etherische oliën en hun gebruik. Uiteraard maak je een eigen mengeling. Je sluit de les af met het maken van een goudsbloemmaceraat.

Les 3: Siroop, zalf en gel: Theorie: waarom en hoe maak je een siroop, een goede zalf en een gel? Praktijk: brouw zelf een goede siroop en met het goudsbloemmaceraat van vorige les maak je nu goudsbloemzalf.

Les 4: Bodylotion en dagcrème: Leer hoe je een goede bodylotion en bijhorende dagcrème maakt. Theorie wordt omgezet in praktijk en maak de voor jou perfecte dagcrème. Daarna zie je meer over zeep en shampoo. En je sluit deze reeks af met het maken van je eigen shampoo.

 

In de prijs is 36 euro aan materiaal inbegrepen. Meebrengen: schort, pen en papier.

 

Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de reeks.

 
 

All Dates

  • 2021-05-20 19:00
  • 2021-05-06 19:00
  • 2021-04-29 19:00
  • 2021-04-22 19:00

Powered by iCagenda

eet jezelf gezond

Getuigenissen:

Wij zijn ook benieuwd naar jouw getuigenis! Stuur die gerust HIER door zodat wij ze kunnen publiceren. Bedankt!