fbpx


de sleutel ligt in de natuur

Ambachtelijk weekend

Bijeenkomst
0
Kopie_van_25_11
Date: 2022-08-21 10:00

Venue: inkom gratis  |  City: Sinaai, België

Welkom in de gecontroleerde wilde tuin van Evygoesnature.

Heel het jaar door is het hier een kleurrijk spel van bloemen, grassen en kruiden. De eerste bewoners van onze tuin zijn hommels en bijen. Maar in de zomer kan je de tel van het aantal soorten vlinders waaronder de koninginnenpage niet bijhouden. In Evy's prairietuin staan maar liefst meer dan 300 verschillende plantensoorten. Met gekende soorten zoals salvia, echinacea, phlox, rudbeckia, akkelei, nepeta, monarda,… helianthus. Het bloemenseizoen gaat van start met bolbloemen en naar gelang het tijdstip van het seizoen ga je kunnen genieten van typische tot heel exclusieve tulpen, allium (sierui), eremurus (naald van Cleopatra, woesntijnkaars),fritillaria (keizerskroon), ranunculus (Ranonkel) en anemonen. Met zo een weelderige, gevarieerde en kleurrijke eigen tuin heb wij een originele bloemenwinkel. Maar jij kan ook bij jou thuis meegenieten van deze bloemenpracht.

Er valt vanalles te beleven tijdens dit ambachtelijke weekend

Het Ambachtelijk Weekend vindt jaarlijks plaats en kun je vrij bezoeken op zaterdag tussen 12u en 18u en op zondag tussen 10u en 18u.

Bloemen plukken

Met zo een weelderige, gevarieerde en kleurrijke eigen tuin heb wij een originele bloemenwinkel. 

Maar jij kan ook tijdens dit ambachtelijkweekend en/of bij jou thuis meegenieten van deze bloemenpracht. 

Ben je nieuwsgierig naar wat je mag verwachten, neem hier  alvast eens een kijkje!

Bloemencafé

  • Geniet extra tijdens plukken van de Evygoesnature tuin met een kruidig hapje en drankje
  • Wacht op een aangename manier wanneer jouw partner zich helemaal laat gaan met het uitzoeken van haar/zijn boeket
  • Geniet van een leuke, gezellige tussenstop tijdens uw fietstocht

 Workshop bloementaartjes uit de tuin.

Waarom niet een fleurig taartje maken dat je huis een extra sprankeltje kleur geeft! Eenvoudig te maken mits een aantal richtlijnen, ideeën en een praktische opdracht, met bloemen uit onze tuin. Van deze kleurrijke taart heb je heel lang geniet en het is zelfs een fijne activiteit om met kinderen te doen. Eens je deze techniek te pakken hebt kan je uw omgeving er kleurrijk mee opvrolijken en het is ook heel dankbaar om cadeau te doen. We gaan jou helpen met jouw creatie en we bieden jou een kruidig hapje en drankje aan en natuurlijk mag je jouw taartje meenemen naar huis. Iedereen welkom en we maken daar een gezellige boel van! Zaterdag: aanvang 14u30 Zondag: aanvang 14u30 Om voldoende materiaal te garanderen is inschrijven verplicht (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0496 55 97 87 - www.evygoesnature.com) Prijs: 12 euro/persoon

 

Workshop oude bewaartechniieken voeding

Ooit bewaarden we voeding zonder ijskast!

Fermenteren was in de middeleeuwen van groot belang.  Toen was bier een veiligere optie dan het met schadelijke bacteriën verontreinigende drinkwater.

Halverwege de negentiende was de opkomst van het wecken, het conserveren door middel van hitte.

 Maar de koelkast heeft heel onze levensstijl veranderd en of onze darmen daar gelukkiger van geworden zijn is nog de vraag.

Wil jij weten hoe je uw darmen kan verwennen met een heerlijk gefermenteerde maaltijd of hoe je een overvloed aan groentjes kan verwerken uit de tuin via het wecken?

?Deze workshop leren wij jullie fermenteren, wecken , roken ….  De herinneringen aan grootmoeders keuken met allerlei weetjes, tips, …
?Daarbij volgt  ook een handleiding en alle materiaal om mee naar huis nemen om thuis je eerste gefermenteerde brouwsel te maken
?.Tijdens de workshop zelf kan je ook  genieten van een heerlijk gefermenteerd drankje en hapje.

Zaterdag: aanvang 14u30  / Zondag: aanvang 14u30

Om voldoende materiaal te garanderen is inschrijven verplicht (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0496 55 97 87 - www.evygoesnature.com) Prijs: 12 euro/persoon

Wees er snel bij want deze boeiende workshop die doorgaat in onze mooie tuin wil je niet missen en we zitten met een beperkt aantal deelnemers , iedereen welkom ! 

Tekenen met Sonja Van de Wal - heppiemie

  • Wat is er heerlijker dan buiten te tekenen tussen de bloemen? Laat je leiden door de zoemende bijen, een zachte bries, de wiegende bloemen, een kleur die je raakt. Laat al je zintuigen prikkelen en geniet van dit uniek momentje voor jezelf.

Eetbare bostuin - Davy Le Comte - bostuin

Het doel van ons is om een kwekerij -met ook een voorbeeldtuin- te creëren waarbij bijna alles ons op meerdere vlakken voorziet. Het is een voorbeeld van hoe landbouw er anders kan uitzien en hoe een kleine oppervlakte toch voldoende opbrengst kan genereren om onszelf en de nabije buren te voeden en te voorzien van alles wat we nodig hebben.

Ik wil een bedrijf waar er met liefde, genegenheid en kracht wordt gewerkt aan het opbouwen van een andere levensvisie. Waarbij in plaats van weg te gaan van de natuur, we dichter bij de natuur en Moeder Aarde gaan aanleunen.

Davy zal jullie alles uitleggen van zaien, tot planten en verzorgen van kruiden.

Enkel op zaterdag 20/8.

Naaien - Riet Marien

Slabbetjes, tuttenkoorden, buffs, herbruikbare tassen.

Handgemaakte producten - Elke Stremersch - lolas-creations

Alles wat verkocht word door lola's creations is zelf gemaakt. Wat maken wij allemaal? - sleutelhangers met droogbloemen (resin art) - sleutelhangers met parels - bedrukking van truien, t-shirts en zakjes - bedrukking van hondenkleding - zelfgemaakte haarstrikjes - dogtag met droogbloemen (resin art) -bedrukte verzorgingsproducten - en zoveel meer. Regelmatig ontwerpen we nieuwe leuke producten om dan te verkopen.

Mandenvlechten - Marc Temmermans

Marc die velen onder jullie wel kennen van Velt voorziet een doorlopende demo vlechten met wilgentenen.

 

 

 

Telephone
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Address
zwaanaardestraat 58
Sinaai, België

 

All Dates


  • 2022-08-21 10:00
  • 2022-08-20 12:00

Powered by iCagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31