de sleutel ligt in de natuur





Heb jij soms ook zo zin in chocolade?

 

Maar wist je dat rauwe cacao tal van voordelen heeft? 

Jammer genoeg zoals bij veel levensmiddelen gaan veel voordelen verloren op industrieel niveau.  Door de verhitting en toevoeging van vetten  en suikers word je van dit superfood voor dames minder vrolijk.  

1. Word jij ook zo blij van chocola? 

Het goede gevoel komt van de endorfines die vrijkomen in je lichaam.  Daarnaast bevat rauwe cacao ook nog eens tryptofaan die wordt omgezet in het lichaam tot serontonine, ons feelgood stofje.

Je wordt dus zeker wel blij van chocola! Hou alleen wel in gedachten dat dit een tijdelijke werking is op het lichaam en dat het geen problemen oplost. Maak er geen chocolade therapie van 🤨;’.

2. Je kent het vast wel, "die periode van de maand" waar je niet kan stoppen met denken en dromen van chocolade?

Eerst en vooral heeft het te maken met het puntje hier boven.  Doordat je oestrogeen- en progresteronniveau uit balans raken gaat je serontoninelevel dalen.  

Ik hoop dat je het niet kent, maar veel vrouwen jammer genoeg wel: menstruatiepijn.  In deze periode hebben sommige vrouwen meer nood aan magnesium. Het is dan prima om even toe te geven aan jouw chocolade craving, want laat er nu net in chocolade magnesium zitten 😀

3. Wil jij ook het geheim kennen van de eeuwige jeugd?

Cacao bevat wel 20keer zoveel antioxidanten als blauwe bes. 

Antioxidanten beschermen je lichaam namelijk tegen vrije radicalen.  Want vrije radicalen zijn de 'bad guys' die onze cellen aantasten en zo zorgen voor ons verouderingsproces.  

Reden te meer om vaker chocolade op het menu te zetten niet?

4.Goed nieuws volgens the European Journal of Preventive Cariodolgy zou chocolade goed zijn voor het hart?

Volgens dit artikel zou één keer per week chocolade eten, het risico op hartaandoeningen verminderen.

Omdat rauwe cacao een gunstig effect zou hebben op een hoge bloeddruk en hoog cholesterol gehalte (LDL-cholesterol).

Er is nog geen raadgeving rond type chocolade en hoeveelheid, maar laat ons zekere voor onzekere nemen en gaan voor zo puur mogelijk chocolade 😋

 

Zin gekregen in chocolade na het lezen van al deze voordelen?

 

Wil je cacao toevoegen aan gerechten of plantaardige melk?  Dan heb ik heerlijke rauwe cacao voor jou!

Of ben je eerder opzoek naar een gezonde chocopasta voor op de boterham ?

Maar er is ook fairtrade chocolade in de Evygoesnature webshop!

Zin in pralines?

ChoQola
praline vormpjes (krijg je gratis bij aankoop van een pot Choqola)
1 mango    
1 handvol  amandelnoten
3 el kokosolie
snuifje himalayazout

verkrijgbaar bij Evygoesnature via webshop of via winkel (open do 17-20u en vrij 14-18u)

Bereiding:


Snij de mango en doe die samen met de noten, kokosolie en fleur de sel in een blender. Alles enkele minuten laten doormixen op hoge snelheid zodat de structuur zeer fijn wordt. Met dit mengsel gaan we onze eerste laag maken Vul de vormpjes voor de helft. Omdat dit nogal precisiewerk is, maak je best gebruik van een spuitzakje of een heel klein lepeltje. Laat alles wat gelijkmatig zakken door zachtjes met je vormpje te trillen. Zet minimum 30 minuten in de diepvriezer om dit laagje hard te laten worden.  Smelt de choQola en vul je vormpje nu volledig op waarin de intussen opgesteven mango mousse zit.
Laat opstijven in de diepvries voor minimum 2 uur. Pralines met een vulling nemen wat meer tijd om hard te worden. Haal ze uit je vormpje en bewaar ze in een gesloten potje in de diepvriezer tot je ze wenst te gebruiken.

Je mag er 2 pralines per dag van eten zonder schuldgevoel!