de sleutel ligt in de natuur

Van droom tot tuin, dat mag je wel zeggen!

Evygoesnaturetuin in de kijker in de krant en op tv!

Deze week verscheen er in de Gazet Van Antwerpen en het Nieuwsblad een mooi artikel over de Evygoesnature tuin.  Het verhaal van hoe we beslisten om onze grasmat om te vormen in een gecontroleerde wilde tuin.

Dankzij de make-over veranderde onze tuin, zoals Marc Verachtert het zo mooi verwoord in het artikel, van een groene woestijn in een paradijs voor biodiversiteit.

In een prairietuin hebben de grassen normaal de bovenhand op de vaste planten, maar wij hebben gekozen voor meer evenwicht tussen de bloemen en grassen.  Als meesterherborist heb ik natuurlijk ook voor planten gekozen buiten de prairie. Want bij ons zijn alle planten en is ook iedereen welkom in onze tuin. 

Al vanaf begin februari krijgen we al bezoek van hommels en bijen.  In de zomer kan je hier de konginnenpages niet op je handen tellen. We stellen daarnaast in het seizoen (april-oktober) heel vaak onze tuin open voor publiek.  Onze bloemen delen we ook graag met jou tijdens deze periode op donderdag, vrijdag en zaterdag in onze winkel.

Intussen is onze tuin nu een heel groot droogboeket, die nog steeds de moeite waard is, ook in deze tijd van het jaar.
Wij hebben niet stilgezeten waardoor er spectaculaire tulpen, anemonen, alliums, .. nog nieuwe soorten prairieplanten op ons staan te wachten en te groeien. Vanaf april kunnen wij u nog mooiere boeketten aanbieden uit onze tuin.
Tegen dan heb ik ook al weer verdere stappen gezet in mijn opleiding florist.
 

Wil jij de tuin ook eens zien? 

Maar Marc kwam niet alleen voor een krantenartikel lang, er werd ook een heel mooie reportage gedraaid in onze tuin door de mensen van plattelands tv.  Van droom tot tuin: geniet gerust even mij van onze droomtuin