fbpx


de sleutel ligt in de natuurHeel wat producten in ons dagelijkse routine hebben invloed op onze hormonen!

Dat je moet opletten van de teflon anti-baklaag wisten we wel al.  Net zoals pesticiden ook tot niks goeds bijdragen. 

Maar heb je al eens stilgestaan bij je schoonmaakproducten en wasmiddelen.   Met azijn en bruine zeep krijg je alle vlekken klein 😅.

Dan hebben we het nog niet gehad over plastic in verpakkingen, keukenmateriaal, flessen en speelgoed.  Of bij de vlamvertragers in matrassen en sportkledij.  Was daarom je nieuwe kledij altijd voor gebruik.

Omdat ik zelf een heel gevoelige huid heb, let ik al jaren op het gebruik van cosmetica, shampoo en deo.  Maar ook al reageert jouw huid niet zo gevoelig, koop enkel zo natuurlijk mogelijke producten vrij van hormoonverstoorders.  

Bij mijn keuze in de Evygoesnature shop hou ik bewust rekening met de verpakking.  Zo kan je hier volledig composteerbare capsules met 5 heerlijke smaken vinden voor in jouw Nespresso machine.  

Op midzomernacht, de nacht waarop elke heks wacht!

Ben jij bijgelovig?

 Ik kan niet zeker zeggen dat ik bijgelovig ben, maar ik ben op vrijdag de 13de altijd wat meer op mijn hoede.  Ik ga die ladder ook altijd uit de weg.  Misschien toch beetje bijgelovig 😏.

Ook de viering van midzomernacht gaat gepaard met heel wat bijgeloof.  Zo was men overtuigd dat de planten die men plukte op midzmernacht een geneeskrachige en magische eigenschap kregen.  In mijn tuin zal je alvast 1 heks (zo noemt men herboriste toch vaak 🤣) zien plukken op midzomernacht, of toch in de vooravond ervan.    Je weet maar nooit dat mijn boeketjes nog meer kunnen betekenen.  Want vaak als woorden tekort schieten nemen we vaak bloemen in de plaats.  

Ik heb alvast mijn  nieuwe hobby ontdekt.  Ik kom helemaal tot rust terwijl ik op een creatieve manier bezig ben met jullie boeketjes te schikken.  In de kleurrijke oase van mijn tuin vergeet ik even de tijd.   Moet je zeker ook eens overwegen!

Houdt u ook van bloemen en gezelligheid?

In onze prarietuin valt heel wat de beleven: de bijen die in rond zoemen, vrolijke bloemen met hun geuren en kleuren, vlinders die fier hun kunsten laten zien.  Benieuwd om dit live te bekijken. Bekijk het filmpje van vlam:  Filmpje vlam prarietuin

Heb je zelf geen tuin of wil je gewoon eens van een andere tuin genieten, dat kan op onze openpluktuindagen. Een toegangsticket inculsief 1 gratis drankje kan je  hier vooraf kopen.