fbpx


de sleutel ligt in de natuurHeb jij ook last van die vakantiekilo's?

Beter voorkomen dan genezen!

Het is inderdaad zo dat we beter de energie zouden gebruikt hebben om ze eraf te houden, dan van nu energie te steken in het ons ergeren omdat het fout is gelopen.

Onthoud voor een volgende vakantie dat voorkomen vaak iets makkelijker is dan nadien terug jezelf te herpakken.

Maar ik geef het toe, het is toch verleidelijk die bbq met vrienden, langer slapen, wat minder tijd in de sportclub.  En ja dan loop je risico dat je al wat vaker gaat eten of grotere porties gaat nemen.  Vaak gaat frisdrank of alcohol iets vlotter binnen als anders.

 Ik las onlangs een mooie quote van Jim Rohn:"the pain of discipline weighs ounces, while regret weighs tons". 

Dus kom draai die knop gewoon weer even om en stel het niet uit!

 Hoe draai je de knop weer om?

Laat jouw hormonen niet uit balans brengen!

Heel wat producten in ons dagelijkse routine hebben invloed op onze hormonen!

Dat je moet opletten van de teflon anti-baklaag wisten we wel al.  Net zoals pesticiden ook tot niks goeds bijdragen. 

Maar heb je al eens stilgestaan bij je schoonmaakproducten en wasmiddelen.   Met azijn en bruine zeep krijg je alle vlekken klein 😅.

Dan hebben we het nog niet gehad over plastic in verpakkingen, keukenmateriaal, flessen en speelgoed.  Of bij de vlamvertragers in matrassen en sportkledij.  Was daarom je nieuwe kledij altijd voor gebruik.

Omdat ik zelf een heel gevoelige huid heb, let ik al jaren op het gebruik van cosmetica, shampoo en deo.  Maar ook al reageert jouw huid niet zo gevoelig, koop enkel zo natuurlijk mogelijke producten vrij van hormoonverstoorders.  

Bij mijn keuze in de Evygoesnature shop hou ik bewust rekening met de verpakking.  Zo kan je hier volledig composteerbare capsules met 5 heerlijke smaken vinden voor in jouw Nespresso machine.