de sleutel ligt in de natuur

 

Breek je hoofd niet langer over je hoofdpijn!

Wie gevoelig is voor migraine kent de hoofpijnaanval(len) wel in combinatie met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht, doe er ook maar geur en/of geluid bij.

Wist  je dat migraine drie keer zoveel vrouwen als mannen treft. Men spreekt dan van 'hormonale migraine of mensturele migraine'.  Meestal is dit ten gevolg van een sterke schommeling in de vrouwelijk hormonen zoals een oestrogeendaling tijdens je cyclus of tijdens de overgang.

Maar natuurlijk kan migraine bij vrouwen en ook bij mannen op ieder willekeurig moment plaatsvinden.

Zelf weet ik ook alles over migraine.  Dit kwam bij mij door een teveel aan oestrogenen of ook wel oestrogeendominantie genaamd.  Eenmaal toen ik een lager vetpercentage had, ik de xeno-oestrogenen uit mijn leven had gebannen en ik gewerkt heb op mijn leverwerking en darmen, verdwenen de migraine aanvallen.  Maakt dat ik in hele stressvolle periodes nog eens  uitzonderlijk een migraine aanval heb.

Wist je dat je migraine al kan voelen aankomen.  

  • Je eetlust verandert en je krijgt heel erg zin in bepaalde voedingsmiddlen
  • eerst word je overgevoelig aan prikkels zoals geur, licht en geluid
  • onrustig slapen
  • rusteloosheid

Daarnaast kunnen ook ene aura (uitvalverschijnselen) voorvallen.

Dan is het zover de hoofdpijnfase met hevige hoofdpijn (van paar uur tot bij mij zelfs telkens 3 dagen), sterke misselijkheid, stijve nek, onrustige darmen en licht en geluid wil je liever mijden.

Zelfs na de migraine zindert een leeg gevoel, vermoeidheid na.  Je kan je slecht concentreren en licht uit gedrukt ben je wat prikkelbaarder.

Bij Evygoesnature bekijken we hoe we je vrouwelijke hormonen gunstig kunnen beïnvloeden.  Dit doen we door een levensstijlaanpassing te doen die oestrogeendominantie vermindert.

Bij de niet cyclus afhankelijke migraine bekijken we even hoe het met de schildklierwerking zit.,   Of er bepaalde voedingsbronnen zijn die triggeren.  Daarnaast bekijken we ook even je veerkacht, want stress maar vooral periode net na stress kan migraine uitlokken.

Een goed bioritme is ook van cruciaal belang bij migraine.

En natuurlijk wordt er nagekeken of er voldoende vochtinname is.  

Breek je hoofd niet langer over je migraine, dat doe ik graag voor jou!

Maak snel je afspraak