de sleutel ligt in de natuur

Laat jouw hormonen niet uit balans brengen!

Heel wat producten in ons dagelijkse routine hebben invloed op onze hormonen!

Dat je moet opletten van de teflon anti-baklaag wisten we wel al.  Net zoals pesticiden ook tot niks goeds bijdragen. 

Maar heb je al eens stilgestaan bij je schoonmaakproducten en wasmiddelen.   Met azijn en bruine zeep krijg je alle vlekken klein 😅.

Dan hebben we het nog niet gehad over plastic in verpakkingen, keukenmateriaal, flessen en speelgoed.  Of bij de vlamvertragers in matrassen en sportkledij.  Was daarom je nieuwe kledij altijd voor gebruik.

 

Omdat ik zelf een heel gevoelige huid heb, let ik al jaren op het gebruik van cosmetica, shampoo en deo. Maar ook al reageert jouw huid niet zo gevoelig, koop enkel zo natuurlijk mogelijke producten vrij van hormoonverstoorders.  

Bij mijn keuze in de Evygoesnature shop hou ik bewust rekening met de verpakking.  Zo kan je hier volledig composteerbare capsules met 5 heerlijke smaken vinden voor in jouw Nespresso machine.  

De consumptie van voedsel van sommige pesticiden wordt al meerdere malen in verband gebracht met hormoon verstorende eigenschappen zoals verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen en verminderde spermakwaliteit bij mannen.  Heb je niet het budget om biologische groenten en fruit aan te kopen, koop dan enkel de gene van de Dirty dozenlijst.  Wil je namelijk weten hoe het zit met de pesticiden op onze groenten en fruit zoek dan eens de"Dirty Dozen en Clean Fifteen"op!  Op de dirty dozenlijst van 2021 staan aardebeien jammer helemaal op top en bij de clean fifteen is dat avocado.

Het lijkt evident voor velen maar toch verlucht jij jouw huis 2x per dag 15min.?

Enkele klachten/aandoeningen die kunnen voortvloeien uit een hormonale disbalans door homoonverstorende stoffen?

✔ oestrogeendisbalans
✔ PCOS
✔ endometriose
✔ verstoorde schildklierwerking
✔ verminderde vruchtbaarheid
✔ vroegtijdige puberteit
✔ obesitas

Wil jij meer weten over hormonen of heb jij hulp nodig om jouw hormonen terug in balans te krijgen?

Maak  hier een afspraak en dan bekijk ik het graag even samen met jou!