de sleutel ligt in de natuur

Het is weer zover. De Sint is in aantocht en ook de feestdagen zijn niet meer zover af. 🙉🙊🙄

 

Heb jij het moeilijk om al dit lekkers te weerstaan?

👉 Zorg dat je ontbijt stevig genoeg is: Een volwaardig ontbijt met een gezonde eiwitportie, vezel- en fruitportie zorgt er minder voor dat je in de loop van de voormiddag gaat snacken.

👉 Let ook op met vers fruitsap of smoothies: Eet liever gewoon een stuk fruit uit het vuistje, gemixt fruit kan ervoor zorgen dat je meer naar zoet gaat grijpen…

 

👉 Krijg je toch zin in iets zoets? Kies dan voor een stukje pure chocolade (+75%), drink gewoon een groot glas water en de zin is misschien over, neem een portie nootjes of een vezelportie ( bv een boekweitwafel…) Of kijk eens op in de evygoesnature webshop of je geen gezond alternatief kan vinden voor jou guilty pleasure ;-).

👉 Voeg zo weinig mogelijk zoet toe: Door zoet te eten versterk je de zin om nog meer zoet te nemen…ook honing, fructose, tarwestroop, ahornsiroop, agave…. vallen daar onder… Verminder desnoods geleidelijk aan de hoeveelheid suiker in je koffie, thee enz., totdat je volledig zonder kunt. Alles is een gewoonte…

👉 Eet rustig en kauw goed: Eet niet terwijl je iets anders aan het doen bent. Neem de tijd om rustig te eten en zorg dat je goed kauwt. Het kauwen is belangrijk om het verzadigingsgevoel in de hersenen niet uit te stellen.

✔ En denk eraan dat kleine stapjes al veel doen!

Wil jij wat inspiratie voor een heerlijke gezonde snack?

Ingrediënten

📌150g OKONO chocolade
📌1 el kokosolie
📌6 el notenboter Incacao
📌
een handje rood fruit)
📌 muffinvormen (6)

Tip: Let op, ga altijd voor producten zonder toegevoegde suikers en zonder plantaardige vetten. Kijk ook goed naar het aantal koolhydraten/100g, deze kunnen sterk verschillen van merk tot merk. 

Bereiding

👉Smelt 150 gram chocolade + 1el kokosolie (au bain-marie).
👉Schep een lepel gesmolten chocolade in een muffinvorm en draai deze rond zodat ook de randen bedekt zijn met chocolade.
👉 Zet de muffinvormpjes in de vriezer tot ze hard zijn. Eenmaal hard, doe je de 2 de laag met de notenboter naar smaak deze keer..
👉 Leg er ook een laag van je favoriete fruitmix bovenop. (Pureer gewoon je fruit hiervoor).
👉 Zet opnieuw in de vriezer om uit te harden. Als je pindakaas- en fruitpuree hard is geworden, voeg je als laatste laag nog eens een laag gesmolten chocolade toe. Zet nog een laatste keer in de vriezer en smullen als de chocolade volledig is uitgehard. 

Kan jij ook niet wachten met proeven?