de sleutel ligt in de natuur

Heb jij ook last van die vakantiekilo's?

Beter voorkomen dan genezen!

Het is inderdaad zo dat we beter de energie zouden gebruikt hebben om ze eraf te houden, dan van nu energie te steken in het ons ergeren omdat het fout is gelopen.

Onthoud voor een volgende vakantie dat voorkomen vaak iets makkelijker is dan nadien terug jezelf te herpakken.

Maar ik geef het toe, het is toch verleidelijk die bbq met vrienden, langer slapen, wat minder tijd in de sportclub.  En ja dan loop je risico dat je al wat vaker gaat eten of grotere porties gaat nemen.  Vaak gaat frisdrank of alcohol iets vlotter binnen als anders.

 

Ik las onlangs een mooie quote van Jim Rohn:"the pain of discipline weighs ounces, while regret weighs tons". 

Dus kom draai die knop gewoon weer even om en stel het niet uit!

Hoe draai je de knop weer om?

  • Welke dingen gaan nu minder?  Welk van die dingen vraagt minste aanpassing om aan te pakken nu. Wel start daarmee.  En maak 80% gezonde keuzes en sta jezelf 20% minder gezonde keuzes toe.
  • Probeer terug routine te zoeken, planning. Want routine geeft rust.  En rust verhoogt slaagkansen.
  • Drink veel water, minder je alcohol inname of zet het even stop.  Het hoeft geen februari te zijn om alcoholvrije maand in te lassen ;-).   Probeer ook frisdrank te vermijden!
  • Steek er terug wat beweging in. Want bewegen doet alles bewegen: je goed gevoel, je gewicht,… je stoelgang.  Heb je niet veel tijd doe dan voor elke maaltijd 10 of 15 squats of push ups of sit ups.
  • Zorg voor voldoende slaap en ga terug wat vroeger in bed.  Een goed bioritme doet wonderen voor onze stofwisseling.
  • Heb je geen zin om zelf te koken of ontbreekt je er de tijd voor: dan kan je bij evygoesnatureshop/webhsop betaalbare, gezonde take-away bestellen vrij van bewaarmiddelen, geraffineerde suikers of ongezonde vetten.
  • En er zijn vast gezondere alternatieven voor veel gewoontes die je nu hebt bv koolhydraat arme broodmixen, gezondere koekjes, heerlijke kruiden theetjes, chocolade,…  Neem eens een kijkje op de evygoesnature webshop als je inspiratie nodig hebt: Evygoesnature webshop

Weet je in de vakantie is het bij iedereen wat losser en maak je daar nu niet druk in.  Maar gebruik deze energie liever om je te herpakken.  Wacht niet tot september maar wees je zomerkilo's nu al te slim af!

Lukt het je niet om je te herpakken, geen nood!  Dan kan je bij Evygoesnature altijd aankloppen voor begeleiding met gezonde voeding en geen vervangmaaltijden:

📍 je zal geen honger hebben
📍 je kan kiezen tussen wekelijkse of dagelijkse begeleiding
📍 je leert je lichaam beter kennen waardoor je achteraf jojo effect kan vermijden
📍 je krijgt tips en tricks doorheen het programma
📍 je krijgt lekkere recepten die eenvoudig en makkelijk toepasbaar zijn voor ganse gezin

 

👉 Afslanken in groep: volg nieuwe groepsopstarten op mijn eventpagina
👉 
Meer info over alle voedingsbegeleidingen: ga hier kijkje nemen
👉 Of maak gewoon hier je afspraak

Je kan ook altijd kennis maken met Evygoesnature op één van de opendeurdagen:  volg er de gratis workshop rond gezonde voeding met klein hapje en drankje en maak kans op een gratis bodyscan nadien.  Hier alvast meer info over de eerstvolgende opendeurdag!  Schrijf je snel in want de plaatsen zijn altijd beperkt!